Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Nεα για zeekrewards


Zeekrewards

Ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ  έχουν κατατεθεί κατηγορίες για απάτη και μια επείγουσα παραγγελία να παγώσουν τα περιουσιακά στοιχεία. Στη Βόρεια Καρολίνα στελέχη της εταιρείας λένε λειτουργούσε 600 εκατομμύρια δολάρια σύστημα Ponzi.
Σε απευθείας σύνδεση έμπορος Paul Burks του Λέξινγκτον, Βόρεια Καρολίνα, είναι κατηγορούμενος σε μια ομοσπονδιακή καταγγελία της εξεύρεσης χρημάτων από περισσότερους από ένα εκατομμύριο πελάτες μέσω ZeekRewards.com, ένα δικτυακό τόπο σε λειτουργία λιγότερο από δύο χρόνια.
Σύμφωνα με μια έκθεση της Haaretz, περίπου 20.000 Ισραηλινοί είχαν παγιδευτεί στο σύστημα . Η ιστοσελίδα, η οποία τέθηκε εκτός λειτουργίας την Παρασκευή, φέρεται να είχε μια εβραϊκή γλώσσα συστατικό και φορείς που δραστηριοποιούνται στο Ισραήλ για να βρει πελάτες.
ZeekRewards προσφέρονται αρκετές περίπλοκους τρόπους για να κερδίσουν χρήματα μέσω του site, συμπεριλαμβανομένων αγορά unregistered συμβάσεις επενδύσεων που υποσχέθηκε ένα μερίδιο των κερδών της εταιρείας, μέσω ανταμοιβών σημεία που θα μπορούσαν να αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης για πληρωμές τοις μετρητοίς.
Clifton Jolley, με έδρα το Τέξας σύμβουλος επικοινωνίας που εκπροσωπούν μητρική εταιρεία της ιστοσελίδας, Rex Venture Group, δήλωσε Burks είχαν συμφωνήσει να εγκατασταθούν τα τέλη SEC, αλλά ότι δεν έχει εισαχθεί ούτε αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον του. Jolley είπε Burks θα συνεργαστεί με τους ομοσπονδιακούς αξιωματούχους και σύνδικος της πτωχεύσεως.
Ωστόσο, οι ομοσπονδιακοί ανακριτές λένε αξιώσεις της εταιρείας ήταν εξαιρετικά κερδοφόρα ήταν ψευδείς και ότι τα χρήματα από νέους επενδυτές καταβλήθηκε στους παλαιότερους επενδυτές, όπως σε ένα κλασικό σύστημα Ponzi.
"Οι υποχρεώσεις για τους επενδυτές υπερβαίνουν δραστικά μετρητά της εταιρείας στο χέρι, το οποίο είναι ο λόγος που πρέπει να παρέμβουν γρήγορα, περισώσουν ό, τι τα κεφάλαια παραμείνουν και να διασφαλίσει την ομαλή και δίκαιη πληρωμή για τους επενδυτές», δήλωσε ο Stephen Cohen, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος επιβολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς .
"Κατάχρηση ZeekRewards τη δύναμη του Διαδικτύου και προσέλκυσε επενδυτές κάνοντάς τους να πιστέψουν ότι είχαν πάρει μια ευκαιρία να σε μετρητά για το επόμενο μεγάλο πράγμα. Στην πραγματικότητα, τα μετρητά τους ήταν ακριβώς πρόκειται να τον επενδυτή νωρίτερα. "
Η αιτίαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Charlotte, την Παρασκευή, το οποίο επικαλείται το καθεστώς παραπαίει σε κατάρρευση. Ομοσπονδιακή ερευνητές είπε ZeekRewards έφερε σε περίπου 162 εκατομμύρια δολάρια τον περασμένο μήνα, ενώ πληρώνει περίπου 160 εκατομμύρια δολάρια. Εάν οι πελάτες συνεχίζουν να όλο και περισσότερο επιλέγουν να λαμβάνουν πληρωμές σε μετρητά και όχι την επανεπένδυση των χρημάτων τους, ταμειακές εκροές ZeekRewards »θα υπερβαίνουν το σύνολο των εσόδων του, σύμφωνα με την καταγγελία.
Συνολικά, ZeekRewards καταβληθεί σχεδόν 375 εκατομμύρια δολάρια για τους επενδυτές και κατέχει περίπου 225 εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια επενδυτών σε 15 ξένων και εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, σύμφωνα με ομοσπονδιακούς υπαλλήλους.
Τα εν λόγω κονδύλια θα πρέπει να δεσμευθούν με σειρά από ομοσπονδιακό δικαστή.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με αξιωματούχους Burks έχει συλλέγεται προσωπικά αρκετά εκατομμύρια δολάρια από τα κεφάλαια των επενδυτών κατά τη λειτουργία Rex Venture και ZeekRewards, και διένειμε τουλάχιστον $ 1 εκατ. ευρώ για τα μέλη της οικογένειας.
Ως μέρος της συμφωνίας του με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Burks είναι να εγκαταλείψει τον έλεγχο του επί της εταιρείας και των περιουσιακών της στοιχείων, καθώς και πληρώσει 4 εκατομμύρια δολάρια πρόστιμο. Μια σύνδικος της πτωχεύσεως θα διανείμει υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία για να βλάψει τους επενδυτές.

timesofisrael.com
zeekrewards,νεα,nea,new,giati,den,litourgi,ti,egine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου